Despre noi

CÂTEVA CUVINTE DESPRE NOI

Mihai

Motociclist, IT-ist, video-editor și creator de conținut, călător pasionat spre culmi înalte și locuri îndepărtate, soț devotat, tată iubitor și prieten de nădejde, cu un suflet bun și cald.
(descrierea asta a scris-o Marina, sa nu credeti ca ma laud singur).

mihai2
mihai1
marina1
marina2

Marina

Marina - pasageră moto, scriitoare și creator de conținut, iubitoare de oameni și dornică să aducă binele în lume, soție dedicată, mamă devotată și prietenă de nădejde, cu un suflet bun și selectiv.

Noi suntem cei doi M, aventurieri care au pornit în această călătorie antreprenorială în 2020, în plină pandemie. Deși nu am fost inițial oameni de afaceri, am fost mereu pasionați, ambițioși, muncitori și dedicați lucrurilor bine făcute. Încă de la început, relația noastră cu Enduristan a fost mai mult decât o simplă colaborare comercială - a fost un parteneriat bazat pe respect reciproc și pe valorile noastre comune.

Din pasiunea pentru motociclete, călătorii și pentru această comunitate minunată, cu suflete și minți creative, continuăm să scriem împreună această poveste. Vă mulțumim că sunteți alături de noi.

"De la călători, pentru călători!"

O parte din

CÃLÃTORIILE NOASTRE

CÃLÃTORIIMOTO
2012
India
India

Proaspat detinator de permis clasa A (de o luna mai exact), in Decembrie, am ajuns in India. Primul drum a fost, evident, la centrul de inchirieri moto. 

2013
Primul concediu cu motorul - Romania
Primul concediu cu motorul - Romania

Recuperat dupa accidentul din India, am facut alaturi de niste prieteni (care au venit cu masina), primul concediu (practic mai multe zile legate) cu motorul prin tara.

2014
Romania - Ungaria
Romania - Ungaria

Deja aveam experienta, era momentul sa luam tara la cutreierat. 3 saptamani prin tara, bifat Budapesta si retur.

2015
Norvegia - Nordkapp
Norvegia - Nordkapp

5 prieteni, 3 saptamani, 10.000 de kilometri. Proverbiala "zi de vara pana-n seara", ploaie cat cuprinde, peisaje de-ti taie rasuflarea. Convingeti-va singuri, vedeti aici video-ul calatoriei.

2016
Georgia
Georgia

Georgia avea sa fie prima calatorie axata in principal pe offroad. Bine, lasand la o parte cei aproape de 4000km dus-intors pana la Batumi. A fost o calatorie fantastica si din nou, nu ma credeti pe cuvant, gasiti aici cele 5 episoade

tot in 2016
India reloaded
India reloaded

Tor cu biroul insa cu ceva mai multa experienta am plecat din nou in India. Prima oprire - tot la centrul de inchirieri. De data asta insa, stia si Marina si familia ca urma sa merg cu motorul 🙂 Nu m-au pasionat prea tare obiectivele turistice, ci mai degraba sa explorez orasul, stradutele, bazarurile, favelele, toate calare pe un Yamaha Fazer 125. Povestea acelor zile.

2017
Mongolia
Mongolia

Visam la calatoria aceasta de cand am citit cartea lui Mihai Barbu Vand kilometri. Video-urile calatoriei le gasiti aici. Daca va place sa cititi gasiti pe blogul meu povestile acelor zile.

2018
Bosnia si Hertegovina
Bosnia si Hertegovina

Tot cu specific "pe offroad" am plecat si spre Bosnia. Formatie de 3 motoare, cu cele 3 fete cu intercomurile imperecheate a fost un drum foarte linistitor. Pana la un punct, va dati seama.
Playlistul acelor zile este aici.

2019
TET Grecia
TET Grecia

Pana la aceasta calatorie asociam Grecia cu caldura, nisip, plaja si relaxare. Toate acestea aveau sa se schimbe. 2 motoare, haiduceala. Video-uri aici.

2020
Pauza de pandemie, ture scurte prin tara
Pauza de pandemie, ture scurte prin tara

Nu va zic nimic despre anul asta, as vrea sa il uitam.

2021
Ture scurte, multe evenimente
Ture scurte, multe evenimente

Anul cu cel mai multe festivaluri: Transilvania Bikers, MAN, Roadbookuri, Redbull Romaniacs, a fost super fain mai ales ca veneam dupa pandemie cu mare elan. Din pacate totusi, am mers mai multi km cu motorul in duba de la eveniment la eveniment decat pe 2 roti. 
Nu-i bai, recuperam!

2022
Tarile Baltice
Tarile Baltice

Prima tura mai lunga de dupa pandemie. Scopul a fost sa vizitam tarile Baltice si sa ajungem la Talinn. Eu mai fusesem prin zona insa cu ochii atintiti la Nordkapp si in mare graba. Acum nu ne-am mai grabit deloc.

2023
Turcia
Turcia

Prima calatorie solo. Alaturi de Trocarici, o Honda CRF 300 am luat Turcia la pas.